Als individule en systemische familiecoach en procesbegeleider werk ik met wat er is, op zowel, mentaal, fysiek, sociaal, emotioneel en spiritueel of levensbeschouwelijk niveau.

Wat je verhaal of achtergrond ook is, het is welkom. Als jij the guts hebt om het willen zien, voelen, aanraken, leven dan gaan we het aan. Op jouw ritme en manier. Jij wordt de stuurman van jouw proces. Bliksemsnel of in een slakkengangetje. Jij bepaalt en leert leiderschap nemen over jouw proces en leven. Zacht als zijde of hard als steen. Wrijving geeft glans en ik ga dus ook de confrontatie niet uit de weg.

Sessies kunnen gaan over jouw draagkracht, jouw motivatie om echt te kiezen voor en JA te zeggen tegen het LEVEN, tegen jezelf maar ook, zoals Brene Brown het zegt, wat enkel de dapperste onder ons durven, ja zeggen tegen de liefde en echte verbinding. Het onderzoek en het elke dag wel dan niet ja zeggen tegen het aan-gaan van de relatie met jezelf, een partner en/of één of meerdere kinderen. Maar het kan ook gaan over de relatie met een collega, een studiegenoot, een vriend(in) of je ouders.

schilderij: René Magritte credit: Succession Magritte c/o SABAM

Ceci n'est pas une pipe

Dit wereldberoemde schilderij met de titel ‘Dit is geen pijp” van René Magritte heeft me een jaar lang bezig gehouden. Tot ik het opeens zag, ‘nee, dit is geen pijp, het is een schilderij van een pijp!’. Dit staat voor mij symbool voor hoe gewend we zijn geraakt aan ideeën, modellen en verhalen waardoor we de werkelijkheid nog maar moeilijk kunnen zien.

Ik geloof dat in mijn praktijk, in ons werk samen, het belangrijkste is dat we het gaan hebben waar het echt over gaat. Weg uit het hoofd, theoretische modellen of psychologische analyses. Het gaat om de realiteit, zien wat er in het hier en nu gebeurt en écht is. Dat vraagt om veiligheid en een volledige aanwezigheid van ons beide.

We duiken samen de diepte in, we gaan kijken naar wat jij nog niet kunt zien, naar wat jouw schaduw is op de zeebodem. Jouw schaduwkanten. Die kanten van jezelf die niet altijd zichtbaar zijn of je niet altijd volledig toestaan het maximale uit het leven te halen.

En wat er dan ook naar boven komt, stapje voor stapje gaan we er contact mee maken, en op jouw ritme proberen het niet langer af te wijzen, te omarmen en terug deel van jouw te maken. Dit heet SOULRETRIVAL en is de basis van wat ik noem opnieuw heel worden of healing.

Jouw kindpijn, je kindconclusies, jouw (beperkte overtuigingen) jouw (familie)systeem , jouw (zoekende)volwassene of kritische ouder in jouw. Alles mogen en kunnen we aan het licht brengen.

Ik kan hiervoor klassieke coachingstechnieken(gesprekken), lichaamsgerichte oefeningen, ademhalingsoefening, reading, healing en systemisch werk, zoals familieopstellingen gebruiken.

Ja, ik wil graag een afspraak maken >

©[2019] praktijk Con(M)Pasión - Koen van Ghyseghem - webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?