Ik ben Koen en mijn verhaal begint 38 jaar geleden in Wilrijk een gemeente vlakbij Antwerpen in België. Daar word ik geboren uit twee ouders die eigenlijk niet het bewustzijn hadden om te weten waar ze mee bezig waren. Dat is enerzijds mijn grootste strijd in mijn leven tot hier toe geweest, anderzijds ben ik hun mijn leven lang dankbaar om mij in hun midden te ontvangen. Ik heb mij 33 jaar van mijn leven dan ook bezig gehouden in verschillende vormen om de koffer met cadeautjes die ik van hen had gekregen niet open te maken en de strijd aan te gaan met mezelf en de wereld.

Uit verbinding, niet in contact hield ik me vooral met andermans koffers bezig. In eerste plaats met de koffer van mijn moeder en vader, maar al snel werd het professioneel en persoonlijk met elke koffer die in mijn leven voorbijkwam. Aan iedereen ging ik vertellen wat een prachtige cadeautjes zij in hun koffers hadden zitten. Niet echt bewust wat ik aan het doen was en nog minder waarom. In mijn eigen ogen was ik de wereld aan het verbeteren.

Tot ik voor zoveelste keer botste met het leven, deze keer in Barcelona waar ik 10 jaar heb gewoond en geleefd.  Hierdoor kwam ik ‘toevallig’ (ik geloof niet in toeval) zowel op mijn werk als privé op een aantal vragen, drie om precies te zijn, dezelfde drie thema’s die voortkwamen uit een onderzoek dat ik had gevoerd samen met een collega voor de Catalaanse overheid op de vraag wat is er nodig voor jongeren in de 21ste eeuw en niet aanwezig in het reguliere onderwijs? De vragen: Wie ben ik en wat is mijn unieke gift aan de maatschappij? Hoe meer probleemoplossend vermogen en creativiteit creëren bij jongeren? En hoe omgaan met tegenslagen en negatieve gevoelens als angst, verdriet en boosheid?

Met deze drie vragen en met hoe deze in het onderwijs te krijgen, ben ik twee jaar onderweg geweest in Latijns Amerika en Europa. Ik werd me bewust dat de wereld verbeteren bij mezelf begon en dat het tijd was om mijn eigen koffer open te gaan maken.

Zo eindigde deze reis en begon een heel mooie nieuwe in Amsterdam waar ik ging samenwonen met mijn vrouw Shinta en haar dochter Philippa van 2. Ondertussen zijn we naar Zeist verhuist. Is onze prachtige zoon Inti geboren en ondertussen bijna 2,5 jaar.

Samen met onze twee kinderen hebben we de veiligheid gecreëerd om echt aan de slag te gaan met wie we echt zijn met zowel het licht als het donkerte. De veiligheid om samen te leven en leren in verbinding en in contact met onszelf en met de ander.

Ik heb mijn eigen naam mogen waarmaken en heel dapper, al mijn moed bij elkaar geraapt om mij(n eigen proces) laagje per laagje te mogen ont-dekken en ont-wikkelen. Ik ben helemaal bezig gegaan met het openen van mijn eigen koffer en gaan kijken naar de pracht van mijn eigen nacht, de pijn en mijn medicijn. En ook ik ben nog steeds onderweg.

Ondertussen ben ik orthopedagoog, coach, trainer, procesbegeleider en therapeut in opleiding maar ook een heler man, zoon en vader. Heb ik een eigen bedrijf De Onderwijstafel, mijn eigen bloeiende praktijk en werk ik samen met fantastische initiatieven en projecten als Fc De krachtpatsers en De Koeckebackers. Bovendien heb ik nog andere projecten in de pijplijn zitten.

Wil je verder kennis maken met mij of meer informatie over mijn aanpak & visie, neem dan contact met me op >

©[2019] praktijk Con(M)Pasión - Koen van Ghyseghem - webdesign in co-creatie met www.tessasmits.nl

Translate »

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?